Νύχτα αγωνίας κι απόψε στα Βίλια – Συνεχής η μάχη για να σωθεί ο οικισμός

0

Για τρίτη νύχτα θα περάσουν ώρες αγωνίας οι κάτοικοι των Βιλίων, παρότι η πυρκαγιά περιορίστηκε, και αποσοβήθηκε προς το παρόν η απειλή να τυλιχθεί ο οικισμός στις φλόγες, με κάποια κτίσματα και σπίτια εκτός του οικισμού, πάντως, να μην καταφέρνουν να γλυτώσουν από την λαίλαπα. Την ίδια στιγμή οι αναζωπυρώσεις σε περιοχές περιφερειακά από τα Βίλια είναι συνεχείς και διαρκείς. Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης, σε σεχετική ενημέρωση νωρίτερα,στη συγκεκριμένη περίπτωση οι πυροσβέστες έχουν να αντιμετωπίσουν συμπαγές δάσος, χωρίς καλλιέργειες οι οποίες θα αποτελούσαν φυσικές ζώνες ανάσχεσης, διαρκείς αλλαγές της διεύθυνσης των ανέμων και χωρίς οδικό δίκτυο που δυσχεραίνει την πρόσβαση σε επίμαχα σημεία. «Είμαστε όλοι σε επιφυλακή» τόνισε ο κ. Χρυσοχοίδης κι απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

 Υπενθυμίζεται ότι, νωρίς, η πυρκαγιά βρέθηκε μόλις 500μ. μακριά από τα πρώτα σπίτια. Η κ.Ξανθή Ρούση, δημοτική σύμβουλος στα Βίλια  σημείωσε  ότι η φωτιά είχε φτάσει σε απόσταση 100 μέτρων από τον περιφερειακό, ενώ ήταν πλέον κοντά στα πρώτα σπίτια. «Οι κάτοικοι στα Βίλια είναι 4.000 και εκκένωση να γίνει που θα πάμε;», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Οι πυροσβέστες κατάφεραν και έφτιαξαν «τείχος» που ανεκοψε την πορεία της φωτιάς, το οποίο όμως «έπεσε» λόγω  των πολλαπλών αλλαγών της κατεύθυνσης των ανέμων, και έφτασε μέχρι το κοιμητήριο της περιοχής.

Το θετικό πάντως είναι ότι αυτήν την ώρα δεν φυσάει ενώ την νύχτα αναμένεται ότι οι άνεμοι που επίσης δεν θα είναι ισχυροί θα γυρίσουν σε βορειοανατολική κατεύθυνση γεγονός που σημαίνει ότι θα στρέψουν την πυρκαγιά προς τα καμένα.

Όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης, εθελοντές, οι Πολωνοί πυροσβέστες, με την συνδρομή του στρατού καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα.

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: Ναυτεμπορική

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.