Μ. Πλειώνης: Δε ζητήθηκε από τις αρχές η ενεργοποίηση του συστήματος

0

Μ. Πλειώνης: Δε ζητήθηκε από τις αρχές η ενεργοποίηση του συστήματος IRIS 2.0

Αυτό τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητής Μανώλης Πλειώνης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κομματικές πηγές, για να ενημερωθεί για την πορεία του εν εξελίξει καιρικού φαινομένου και τις προβλέψεις για τους ανέμους και τις σοβούσες πυρκαγιές.

Όπως μετέφεραν οι εν λόγω πηγές, ο κ. Πλειώνης σημείωσε πως όσον αφορά την Αττική, οι προβλέψεις των προηγούμενων ημερών για ισχυρούς ανέμους στα μέτωπα της πυρκαγιάς, ευτυχώς, δεν επιβεβαιώνονται, καθώς σήμερα οι άνεμοι στην περιοχή δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ, ενώ για αύριο προβλέπονται βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη συζήτηση που είχαν, ο κ. Πλειώνης επισήμανε ότι παρά τις εκτεταμένες πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα εδώ και δέκα μέρες, η Πολιτεία και η Πυροσβεστική δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση του επιχειρησιακού συστήματος IRIS 2.0, που για φέτος έχει ενεργοποιηθεί μόλις τρεις φορές, αν και μπορεί να προβλέπει σε πραγματικό χρόνο την πορεία της πυρκαγιάς και να συνδράμει στην έγκαιρη αντιμετώπισή της.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

,,Δείτε Περισσότερα, Πηγή: left.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.